Vajinal PRP

PRP NEDİR?

PRP, Türkçe karşılığı trombosit açısından zengin plazma, iki elementten oluşur: plazma (kanın sıvı kısmı) ve vücuttaki iyileşmede önemli bir rol oynayan bir tür kan hücresi olan trombositler. PRP, temel olarak, çeşitli dokuların iyileşmesini ve yenilenmesini artırabilen normalden daha fazla trombosit içeren kandır.

VAJİNAL PRP NEDİR?

Vajinal PRP, trombositten zengin plazmanın (PRP) dış genital bölgeye ve klitorise enjekte edilmesi ile kök hücrelerin çoğalmasını ve “genç” doku büyümesini tetiklemeyi amaçlayan bir işlemdir. Aktive edilmiş PRP’den salınan büyüme faktörleri, vajina içinde ve klitoris çevresinde kollajen ve elastin üretimini de teşvik ederek daha kolay uyarılmaya ve vajinal kuruluğun iyileşmesine yardımcı olur.

VAJİNAL PRP’NİN FAYDALARI NELERDİR?

Vajinal PRP tedavisinin birçok faydası bulunmaktadır. PRP uygulanan hastalarda gözlemlenen faydalar şu şekildedir:
• Cinsel İstekte Artış
• Klitoral ve Vajinal Hassasiyette Artış
• Daha Yoğun ve Daha Sık Orgazm Olma
• İdrar Kaçırmada Azalma
• Vajinal Kurulukta İyileşme
• Ağrılı İlişkide Azalma (Disparoni)
• Vulva Cildinde İyileşme
• Liken Skleroz Hastalığında Toparlama
Birçok araştırma çalışmaları vajinal PRP uygulamasının vajinal atrofi semptomlarında rahatlama, labia majora üzerinde kontur restorasyonu ve labia minorada liken sklerozus remisyonu sağladığını göstermektedir. Uzun süredir devam eden rahatsız edici semptomların hafiflemesi hastalar açısından memniniyet vericidir. Dış genital organların gençleşmiş görünümü ise hastayı daha da mutlu eden kozmetik görüntü sağlamaktadır.
Mevcut literatür, PRP’nin idrar kaçırmada, idrar torbası ve rahim sarkmalarında, menopoza bağlı gelişen şikayetlerde, vajinal fistül ve genital liken sklerozlu hastalarda minimal yan etkilerle tek veya adjuvan tedavi olarak yararlı bir etkiye sahip olabileceğini göstermektedir.
PRP, rejeneratif tıbbın ürünüdür ve kümülatif bir şekilde kendi etkilerini gösterir. Uygulama aralığı hastanın durumuna ve ihtiyaçlarına göre hekim tarafından karar verilir.