Genital Mezoterapi

Genital Mezoterapi uygulamaları, kozmetik jinekolojinin önemli bir parçasıdır.  Bitki özlerinin, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, hematopoietik ajanlar (kanla ilgili) ve diğer biyoaktif maddelerin tek başlarına ya da genellikle karışım halinde, derinin orta tabakasına mikroenejksiyon ile uygulanması tekniğidir.

Genital mezoterapi bölgesel kan dolaşımını harekete geçirir, deri pigmentasyonunu düzenler, dokularda oksijen alışverişini iyileştirir.

Yaşla birlikte kolajen, elastin ve hyauloronik asit azaldığı için kırışıklıklar oluşur. Cildin pürüzsüzlüğü azalır ve kuruluğu artar. Aynı durum genital bölge için de geçerlidir.

Mezoterapi herhangi birşeyin tedavisi olmayıp ilacın verilme yöntemidir. Mezoterapi cilt altındaki kollajen ve elastin gibi yapıları uyarır, kan ve lenfatik dolaşımı düzenler.

Genital mezoterapi ile yapılan vulvo-vajinal gençleştirme çeşitleri: Hyaluorinik asit, glutatyon, askorbik asit, hidrolize kolajen, askorbik asit, glutamin, lisin, prolin, arginin, B vitamini kompleksi vb; Bu yöntemlerle kırışıklıklarda azalma, daha parlak ve ışıltılı cilt, lifting ve sıkılaşma, lekelerde azalma, yeniden yapılanma, kolajen desteği ve botoks benzeri etki gibi başarılı sonuçlar gözlemlenebilir.

Genital mezoterapi rahatsız edici bir teknik değildir. Hastalar hemen günlük hayatlarına dönebilirler.